vineri, 6 martie 2009

Tusnad - o veche pensiune

Undeva la marginea statiunii, o alee porneste din drumul principal pentru a trece pe sub padure si a se intoarce apoi din nou in acesta. Destul de departe de agitatia centrului, de hotelurile, baile si restaurantele cautate, e un bun loc de plimbare intr-o dimineata de iarna.
Am gasit aici o pensiune in paragina care m-a oprit pentru o vreme din drum. Prima data am crezut ca este inceputul unei fortificatii. Dar se termina mult prea repede. Arata ca o mica cetate dar are cerdac si misterioase vechi intrari arcuite de pivnite. Este ascunsa partial de copaci inspre drum, iar in spatele sau incepe padurea de brazi.










O constructie mai mult decat ciudata pentru o pensiune dar, se pare, foarte practica. Un fel de plan de fortificatie in miniatura si fara curte interioara. Mi-a adus aminte de ceva legat de Alba ca Zapada si de o turta dulce (nu gasesc nici o scuza pentru asta).
Pe aceeasi alee linistita mai sunt cateva pensiuni astazi nefolosite, goale sau partial locuite de tigani. Totusi, dimensiunile lor nu sunt mici, par a fi avut numerosi turisti si cu singuranta o viata placuta.




Acum sunt doar ziduri si multa liniste. Au sa dispara si zidurile in curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu